- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о покушају атентата на Зеленског: Не треба веровати украјинској служби безбедности

© AP Photo / Efrem LukatskyПрезидент Украины Владимир Зеленский выступает во время пресс-конференции в Киеве, Украина
Президент Украины Владимир Зеленский выступает во время пресс-конференции в Киеве, Украина - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2024
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков сматра да не треба веровати информацијама које шири Служба безбедности Украјине (СБУ).
„Уопштено говорећи, информације које долазе од СБУ тешко се могу сматрати истинитим“, рекао је портпарол Кремља, одговарајући на захтев новинара да прокоментарише извештај СБУ о наводно откривеној „завери страних обавештајних служби“ да припреме покушај атентата на украјинског председника Владимира Зеленског и неких шефова безбедносних служби ове земље.
Служба безбедности Украјине саопштила је у уторак да је открила „заверу страних обавештајних служби“ које су наводно припремале покушај убиства Зеленског и неколико шефова безбедносних снага земље.
Према СБУ, руске специјалне службе планирале су да ликвидирају Зеленског, као и начелника специјалне службе Василија Маљука, начелника војне обавештајне службе (ГУР Министарства одбране) Кирила Буданова (у Русији стављен на списак терориста и екстремиста) и низа других званичника. СБУ је додала да су у вези са овим случајем ухапшена два пуковника Службе државне безбедности Украјине, који су наводно предавали тајне информације које су биле неопходне за покушај атентата. Код њих је извршен претрес. Обојица су оптужени за издају и припремање терористичког напада.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала