- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сећања из Рима: „Тренирао сам и сетио се да сам победио Новака“

© AP Photo / Frank Franklin IIХолгер Руне и Новак Ђоковић – УС опен
Холгер Руне и Новак Ђоковић – УС опен - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, прошле године је на мастерсу у Риму поражен у четвртфиналу од Холгера Рунеа, а млади Данац се пред овогодишње издање турнира присетио тог меча.
Велика очекивања од Новака Ђоковића у Риму ове године имају навијачи јер на путу до титуле неће бити ни Карлоса Алкараса ни Јаника Синера.
Међутим, српски ас прошле године није ни стигао до сусрета са Италијаном ни Шпанцем је га је претходно у четвртфиналу савладао Холгер Руне који је сада далеко мање опаснији него прошлог маја. Ипак, Данас се са ужитком сећа те победе.
„Тренирао сам први пут на Централном терену и одмах се сетио победе против Ђоковића. Диван меч, киша нас у средини прекинула. Када смо се вратили он је освојио други сет, а ја трећи и победио. Много лепо сећање. У животу добијеш оно што заслужиш“, рекао је Руне.
Стигао је тада до финала где га је савладао Данил Медведев, руски тенисер.
„Знам да ћу следећи пут када дођем у финале играти боље. Следићу емоције. Морам да нађем екстра брзину, да изненадим противника. Сада имам стабилност у тиму, сви радимо у истом правцу. Надам се да ћу одавде отићи до врха“, поручио је млади дански тенисер.
Победио је Руне Ђоковића и у финалу мастерса у Паризу 2022. године, међутим после тога је Данац посустао па му је зато сада један од главних циљева најпре да се врати у форму.
„Имам два плана. Дугорочни је да освојим грен слем. Краткорочни је да се вратим у форму, на сјајни ниво тениса који сам имао раније. Да ми буде јасно како желим да играм. Само да наставим да напредујем, од првог меча“, истакао је Руне.
Од прошлогодишњег финала Рима, млади Данац одиграо је још само једно финале и то на турниру 250 серије у Бризбејну.
У првом колу мастерса у Риму је слободан, док га у другом чека сусрет са победником меча Нарди – Алтмајер, а већ у осмини финала могао би потенцијално да се састане са Рафаелом Надалом.
С обзиром да је на другој страни жреба Новака не може да сретне пре саме завршнице турнира.
Тренер Жељко Обрадовић поздравља навијаче  - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2024
СПОРТ
Обрадовић: Ово је само кошарка – инсистирам на културном понашању
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала