- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Најлуђи кош сезоне /видео/

© AP Photo / Darko VojinovicПанатинаикос Макаби
Панатинаикос Макаби - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2024
Пратите нас
Успели су кошаркаши Панатинаикоса да савладају Макаби у петој утакмици и тако се пласирају на Фајнал фор Евролиге, али осим о њиховој победи говориће се и о спектакуларном кошу израелског тима који није успео да заустави ни Матијас Лесор.
Током серије Панатинаикоса и Макабија виђено је много тога. Свађе са судијом, неизвесне завршнице, али и невероватни кошеви.
Иако је грчки тим славио у петој утакмици сенку на ту победу бацио је Антонијус Кливленд који је извео нестваран потез.
Кошаркаш Макабија покушао је да закуца преко Матијаса Лесора, али није успео. Лопта се одбила од обруча и отишла високо, а таман када је француски кошаркаш схватио да је зауставио противника, та лопта се вратила и пала право у кош.
Ова ситуација догодила се у првом полувремену, а тај кош донео је предност Макабију. Иако је израелски тим повео у неколико наврата, Панатинаикос је у самој завршници био бољи.
Оно што је посебно занимљиво јесте да је Кливленду до краја меча то остао једини постигнути кош, па је тако сусрет завршио са два поена, два скока и једном асистенцијом, али о њему ће се причати више од појединих играча са далеко бољим учинком.
Руди Гобер - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2024
СПОРТ
Историјска и контроверзна одлука: „Он себе није могао да одбрани од вируса“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала