- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

(К)икс Партизана и у Крушевцу: Црно-белима „виси“ Лига шампиона

© Miroslav TodorovicНатхо
Натхо - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2024
Пратите нас
Фудбалери Партизана ремизирали су са Напретком у Крушевцу у плеј-офу Суперлиге Србије – 3:3 (2:1). Иако су црно-бели повели у раној фази меча, дозволили су себи да приме три гола и морали су да се спасавају у касној фази сусрета, головима Јанковића и Захида.
Шести меч у свим такмичењима у којем Партизан не зна за победу! Мало је недостајало да црно-бели изједначе негативан клупски рекорд из марта 1990. године, када су нанизали шест пораза...
На старту плеј-офа Партизан је ушао са „плус седам“, али су катастрофални резултати и агонија у којој се клуб налази утицали да екипа из Бачке Тополе експресно истопи бодовни заостатак. Тим Жарка Лазетића, је после тријумфа над Радничким из Крагујевца резултатом 4:3, пришао на само два бода и тако се активно укључио у борбу за друго место које води у квалификације за Лигу шампиона.
Партизан је добро ушао у меч против Напретка. Већ у трећем минуту Немања Николић је пропустио колосалну прилику, када је са 11-12 метара „отворио“ стопало и шутирао је поред гола.
Није се дуго чекало на нову прилику, с тим што је овога пута резултирало голом гостију. Филиповић је надскочио чуваре после корнера и с прве стативе успео је да пошаље лопту у мрежу – 0:1 у 6. минуту.
Чинило се да ће Партизан коначно прекинути агонију и црни низ, да би уместо тога уследио „потоп“.
Мајдевац је погодио за изједначење у 19. минуту, а Бастајић је у 26. комплетирао тотални преокрет. Тим резултатом отишло се на полувреме.
Исти играч погодио је и трећи пут за Напредак у 51. минуту. С друге стране, одбрана домаћих била је за сваку похвалу.
Талентовани 17-годишњи Павле Михајловић успео је у два наврата да сачува свој тим од сигурног гола. Напредак је у меч са Партизаном ушао без деветорице стандардних првотимаца с великим бројем играча из омладинског погона.
Ипак, није Напредак успео да издржи и да дође до три бода. Прво је резервиста гостију Алекса Јанковић стигао до првенца, након што је са 17 метара десном ногом успео да погоди даљи угао.
Коначних 3:3 поставио је Гајас Захид голом у 89. минуту на асистенцију Самеда Баждара.
Што се црно-белих тиче, после пораза од Војводине и ТСЦ-а, као и шокантног ремија са Напретком, јасно је да шок-терапија у виду смене Игора Дуљаја и постављања Алберта Нађа на место шефа стручног штаба, апсолутно није успела.
У Хумској ће дебело морати да се запитају како и шта даље, јер уколико се овако настави треће место и поново испуштена Лига шампиона, биће сурова реалност посрнулог славног клуба.
Саша Илић - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2024
СПОРТ
Руска легенда има поруку за Илића: „Било би лепо да ме се сети“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала