- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Изјаве Кијева о нелегитимности председничких избора у Русији – мешање у унутрашња питања

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Уђи у базу фотографијаИзбори у Русији
Избори у Русији - Sputnik Србија, 1920, 08.05.2024
Пратите нас
Изјаве кијевског режима које доводе у питање легитимитет избора руског председника Владимира Путина, припремљене су уз учешће Запада и представљају нелегитиман покушај мешања у унутрашње послове Русије, изјавила је портпарол руског Министарства унутрашњих послова Марија Захарова.
Коментаришући још једно саопштење спољнополитичког ресора Украјине, које „нема везе са стварношћу“, а у вези са инаугурацијом лидера руске државе, Захарова је истакла да је његова главна порука да „доведе у питање легитимитет и демократичност избора председника Русије“.
„Ово је још један груб покушај мешања у унутрашња питања наше земље, који, наравно, спроводи Запад посредством кијевског режима“, истакла је дипломата.
Она је оценила да пре него што иступи са оваквим „добро плаћеним оценама од стране Запада“, руководство Кијева би требало да размисли о сопственом легитимитету.
У том смислу, Захарова је скренула пажњу на неуспеле председничке изборе у Украјини који су били планирани за март, и двосмислен статус украјинског лидера Владимира Зеленског.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала