- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Две нове линије Ер Србије за Кину до краја године

© Фото : OMK MUP REPUBLIKE SRBIJEЕвакуација
Евакуација - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
Пратите нас
Ер Србија је добила дозволе кинеских ваздухопловних власти којима се потврђује право летења између Београда и Шангаја два пута недељно, а између Београда и града Гванџо три пута недељно, са периодом важења дозвола од три године, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.
Весић је навео да ће Ер Србија бити у могућности да директне летове за Шангај и Гванџо започне након увођења нових широкотрупних авиона у своју флоту.
"Ер Србија је у процесу додавања два авиона типа А330 и очекује да ће први авион стићи крајем јула или почетком августа ове године и након завршених свих неопходних процедура увођења у флоту, што се очекује да ће бити у септембру или октобру ове године, авион ће моћи да буде распоређен на нове директне линије ка Кини, са планом да то буде један лет недељно за Шангај и један лет недељно за Гванџо", рекао је Весић за ТВ Прва.
Министар је рекао и да је Ер Србија у априлу ове године превезла 303.189 путника, што је најбољи априлски резултат ове компаније од оснивања.
Додао је да је у односу на исти месец 2023. године у априлу превезено седам одсто више путника, а са српских аеродрома реализован 3.271 лет.
"До сада је Ер Србијом у 2024. години летело више од милион путника и имамо тренд повећања путника у односу на прошлу годину у сваком од прва четири месеца ове године", навео је Весић.
Он је рекао да су најпопуларније дестинације Ер Србије у западној Европи Париз, Цирих, Милано, Лондон, Рим и Амстердам, док су у региону то Подгорица и Тиват.
У широј евромедитеранској зони најтраженији летови си били до Истанбула, Атине, Барселоне и Ларнаке.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала