- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бајка од милион и по евра: Пре две године навијао са трибина – сад одвео Реал у финале Лиге шампиона

© AP Photo / Jose BretonХоселу
Хоселу - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
Пратите нас
Да бајке некада могу да постану реалност показао је Хосе Луис Манто Санмарин или једноставније Хоселу, фудбалер Реал Мадрида, који је са два гола одвео „краљевски клуб“ до победе против Бајерна и финала Лиге шампиона.
Хоселу је 2022. године финале Лиге шампиона између Реал Мадрида и Ливерпула гледао као навијач, да би две године касније био главни јунак шпанског клуба и не ово није филм, већ истинита прича.
Каријеру је почео у Селти да би у једном периоду наступао за Б тим Реал Мадрида, сањајући о првом тиму. Променио је Шпанац велики број клубова, играо је за Хофенхајм, Ајнтрахт, Хановер, Стоук, Депортиво ла Коруњу, Њукасл, а онда је убедљиво најбољи период наступио од 2019. до 2022. године.
Хоселу је у том периоду играо за Алавес за који је одиграо 110 мечева на којима је постигао 36 голова. Потом је прешао у Еспањол, а тада почиње бајка.
Карло Анћелоти се са позицијом шпица мучи још од одласка Карима Бенземе,а шпиц се крио у Еспањолу. Прошле године Реал је одлучио да доведе Хоселуа на позајмицу уз могућност куповине на крају сезоне и то за свега милион и по евра.
Да ли се исплатило? Деловало је да није, али када је прошло неколико месеци мишљење је потпуно другачије.
Вероватно је било тренутака када се „краљевски клуб“ и покајао због довођења у том тренутку 33-годишњег Шпанца, поготово после утакмице против Наполија када је пропустио најмање пет одличних шанси за гол.
Међутим, Анћелоти је нешто знао и зато је ризиковао када га је у полуфиналу Лиге шампиона при резултату 1:0 за Бајерн увео у игру у 81. минуту.
После седам минута на терену постигао је гол за изједначење, да би три минута после првог дао и други за невероватну победу Реала и пласман у финале.
„Јесам ли херој? Јесам један од њих. Цео тим је одиграо невероватну утакмицу. Сви смо играли невероватно добро у овој фази сезоне, и знали смо да ће бити тешка утакмица, које полуфинале ЛШ то није? То што смо сада у овој позицији, посебно после тешког почетка сезоне… Заслужујемо ово. Срећан сам својим доприносом, поготово данас“, рекао је Хоселу.
Шпанац који има 34 године пао је на траву и почео да плач оног тренутка када је судија свирао крај, а како и не би када је прошле финале гледао са трибина, а у овом ће играти.
У финалу Лиге шампиона Реал Мадрид играће против Борусије Дортмунд.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
СПОРТ
Јокић обукао посебну мајицу и отворио душу: „Деки ми је дао слободу – могу само да кажем хвала“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала