Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

МУП формирао Радну групу за подршку унапређењу изборног процеса

© Sputnik / Лола ЂорђевићГласање на бирачком месту
Гласање на бирачком месту - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Ивица Дачић образовао је Радну групу у МУП-у за подршку унапређењу изборног процеса у Србији, након што је Одбор за уставна питања и законодавство Народне скупштине формирао Радну групу за унапређење изборног процеса, оквиру дијалога између посланичких група, у чијем раду по позиву учествују и представници МУП-а.
Задатак Радне групе је да изврши анализу прописа из надлежности Министарства унутрашњих послова, као и анализу ефикасности информационо-комуникационе подршке органима и телима надлежним за спровођење избора, на плану благовремене размене ажурираних података од значаја за изборни процес, које МУП обрађује у складу са законом.
У зависности од резултата анализе, Радна група ће предложити одговарајуће измене прописа и мере за унапређење ефикасности информационо-комуникационе подршке органима и телима надлежним за спровођење избора.
На овај начин Министарство унутрашњих послова потврђује посвећеност поштовању начела транспарентности у обављању послова из своје надлежности и давању доприноса остваривању јавног интереса.
Радна група за унапређење изборног процеса формирана је у оквиру дијалога који се води у Народној скупштини између посланичких група, националних мањина, цивилног сектора и представника државних органа у вези са унапређењем изборног процеса кроз примену препорука ОДИХР-а.
Први састанак Радне групе одржан је прошле недеље у Народној скупштини, а за председавајућег је изабран програмски директор организације Транспарентност Србије Немања Ненадић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала