- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу: Руска војска се часно бори против следбеника нацизма

© Sputnik / Kristina Kormilitsyna / Уђи у базу фотографијаВојна парада у Москви, посвећена 79. годишњици победе у Другом светском рату
Војна парада у Москви, посвећена 79. годишњици победе у Другом светском рату - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
Пратите нас
Руска војска часно испуњава своју дужност, борећи се у оквиру специјалне војне операције против следбеника нацизма, изјавио је в.д. министра одбране Русије Сергеј Шојгу.
„Данас руска војска достојно наставља славну традицију ветерана Великог отаџбинског рата. Она часно обавља своју војну дужност, успешно решава одговорне задатке који се тичу заштите националних интереса државе. Храбро се бори током специјалне војне операције против следбеника нацизма, осигуравајући безбедност наше земље“, рекао је Шојгу.
Он је руској војсци честитао Дан победе.
„Другови војници и морнари, наредници и старешине, заставници, официри! Поштовани ветерани! Честитам вам државни празник – Дан победе“, рекао је Шојгу.
Он је истакао да су се током ратних година у потпуности испољиле особине мултинационалног народа: храброст и душевна снага, задивљујућа узајамна помоћ и спремност на борбу за идеале правде и хуманизма.
„Са захвалношћу се клањамо свима који су, не штедећи своје животе, одбранили слободу и независност наше домовине“, додао је в.д. министра одбране.
У знак сећања на 79. годишњицу победе над фашизмом, Шојгу је наложио да се вечерас у Москви, градовима-херојима и градовима где су размештени штабови војних округа, одржи почасна паљба.
Погледајте и:
Руски председник Владимир Путин на 79. Паради победе у Москви - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
РУСИЈА
Путин: Никоме нећемо дозволити да нам прети, наше стратешке снаге увек у приправности /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала