- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Стање девојчице повређене на рингишпилу стабилно, Тужилаштво тражи притвор за осумњичене

© Sputnik / Ивана АнтићПолиција Србија
Полиција Србија - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
Пратите нас
Директор УКЦ Ниш др Зоран Перишић изјавио је данас да је девојчица стара 12 година из Куршумлије, која је повређена на рингишпилу, у стабилном стању и да повреде, у овом тренутку, не захтевају активно хируршко лечење. Тужилаштво тражи притвор за закупца плаца и власника рингишпила у Куршумлији
Додао је да је евидентно да постоји повреда мозга.
"Девојчица је седирана на машини за дисање, прати се, све се то ради да би се њено стање стабилизовало, а онда ће се направити процена најбољег начина лечења за њено стање", рекао је Перишић Танјугу.
Основно јавно тужилаштво у Куршумлији данас је предложило да осумњиченима З. Љ. (36) из Књажевца и Ј. Н. (66) из Врњачке Бање буде одређен притвор, након што су саслушани због постојања основа сумње да су у саизвршилаштву учинили кривично дело Тешка дела против опште сигурности у инциденту у којем се срушио рингишпил у том граду, при чему је повређено 13 особа, од којих једна тешко.
Тужилаштво је судији за претходни поступак Основног суда у Куршумлији предложило да се осумњиченима З.Љ и Ј.Н. одреди притвор јер постоје околности које указују да ће утицати на сведоке и саучеснике и зато што је за кривично дело које им се ставља на терет прописана казна затвора тежа од 5 година, а начин извршења и тежина последице кривичног дела су довели до узнемирења јавности која може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.
Осумњиченом З.Љ. се ставља на терет да је без прописаних мера за безбедност и здравља на раду пустио у употребу рингишпил и продајом карата омогућио да га користи 13 особа које су у току вожње, приликом пуцања главне цеви и рушења конструкције рингишпила пали на бетон и задобили телесне повреде, наводи се у саопштењу тужилаштва.
Осумњичени Ј.Н. се терети да је као закупац плаца омогућио постављање и коришћење рингишпила иако је знао да он не задовољава прописане мере за безбедност и здравље људи.
До несреће је дошло у среду у Куршумлији када се откачио део конструкције рингишпила на платоу поред аутобуске станице, где се традиционално за вашар налази забавни парк.
Министар унутрашњих послова Ивица Дачић након инцидента је саопштио да су ухапшени Јован Недељковић, закупац плаца и Зоран Љубомировић, власник рингишпила због основане сумње да су извршили тешко дело против опште сигурности
Девојчица стара 12 година, која је повређена у несрећи у Куршумлији када се срушио рингишпил, животно је угрожена и налази се у медицински индукованој коми.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала