- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немцима се поновила 1999. /видео/

© AP Photo / ADAM BUTLERБајерн Минхен Манчестер јунајтед полуфинале Лига шампиона 1999. година
Бајерн Минхен Манчестер јунајтед полуфинале Лига шампиона 1999. година - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2024
Пратите нас
Утакмица Бајерна и Реал Мадрида вратила нас је 25 година уназад када је тим из Минхена на исти начин изгубио само од Манчестер јунајтеда у финалу Лиге шампиона. Историја се поновила на чувеном „Сантаго Бернабеу“.
Водио је Бајерн до саме завршнице меча Лиге шампиона, а онда не само да је испустио предност, већ је дозволио и преокрет. О којој утакмици причамо? На први поглед тешко је погодити јер су две у историји клуба завршене на исти начин.
Крајем маја 1999. године Бајерн Минхен и Манчестер јунајтед састали су се у финалу Лиге шампиона на стадиону „Камп Ноу“. Гол за предност Бајерна постигао је Марио Баслер већ у шестом минуту меча.
Резултат је остао исти све до 91. минута када је Теди Шерингем затресао мрежу за 1:1. Непуна два минута касније Оле Гунар Солскјер погодио је за коначних 2:1 и победу енглеског тима.
После 25 година иста земља, али други град, стадион „Сантјаго Бернабеу“, овога пута Бајерн у полуфиналу Лиге шампиона води против Реал Мадрида, али историја се понаваља.
Дуго се на овом мечу чекало на погодак, али је онда у 68. минуту тишину прекинуо Алфонсо Дејвис који је донео предност тиму из Минхема.
Фудбалери „краљевског клуба“ су нападали, али мрежа се никако није тресла и чинило се да ће Бајерн направити велики подвиг, али онда се догодио 88. минут.
Седам минута раније у игру је ушао Хоселу, јунак Реала и ноћна мора Бајерна. Најпре је постигао гол за 1:1, а затим само три минута касније за 2:1 и победу Реала.
Оно што су некада Солскјер и Шерингем учинили Оливеру Кану, Лотару Матеусу и тој чувеној екипи, две и по деценије касније учинио је Хоселу садашњим звездама Бајерна.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
СПОРТ
Чувени Американац поручио Јокићу: „Није требало да будеш МВП“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала