- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик честитао Дан Војске Републике Српске

© Фото: Скриншот/RTS Oko - Zvanični kanalМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2024
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик честитао је у име грађана и у своје име Дан Војске Републике Српске, 12. мај и поручио да је под Војском Републике Српске одбрањена држава, која је основана 9. јануара.
Додик је честитку упутио команданту Трећег пешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ бригадиру Сретену Милошевићу, припадницима Трећег пешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, као и некадашњим припадницима Војске Републике Српске.
"У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам искрене честитке поводом обележавања 12. маја – Дана Војске Републике Српске", навео је Додик.
Истакао је да је Војску Републике Српске створио српски народ.
"Она је народна и одбрамбена, а 12. мај, дан када је формирана Војска Републике Српске је један од важнијих датума у нашој историји", поручио је Додик.
Нагласио је да је под вођством Војске Републике Српске одбрањена држава Република Српска која је формирана 9. јануара.
"Одбрањени су животи, вековна огњишта и материјална средстава. Никада не смемо заборавити херојство, храброст, част и одважност припадника Војске Републике Српске која је часно бранила свој народ у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату", навео је Додик и истакао:
"Изражавам посебну захвалност свима који су своје животе и здравље уградили у темеље Републике Српске, а наша дужност је да чувамо тековине Одбрамбено-отаџбинског рата и негујемо сећања на борце који су нам донели слободу и мир".
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала