- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Изабрани сви финалисти Песме Евровизије

© Tanjug / AP Photo/Martin MeissnerЛаданива представница Јерменије на Песми Евровизије
Ладанива представница Јерменије на Песми Евровизије - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2024
Пратите нас
У другом полуфиналу "Песме Евровизије" синоћ је изабрано још 10 земаља које ће се наћи у финалу у суботу 11. маја у шведском граду Малмеу.
Захваљујући гласовима гледалаца, након наступа у Малме арени од 16 такмичара у финале су прошли Летонија, Аустрија, Холандија, Норвешка, Израел, Грчка, Естонија, Швајцарска, Грузија и Јерменија.
Друго полуфинале протекло је уз уобичајено разноврсне, визуално раскошне наступе музичара.
Најишчекиванији наступ, услед пропалестинских протеста и звиждука посетилаца упућених на проби, био је Израелке Еден Голан, која је сигурно извела песму "Хјурикејн".
Мегара из Сан Марина понудила је техно панк песму "11:11" у стилизацији манга стрипа, док је Швајцарац Немо одушевио изводећи "Тхе Цоде" док се вртео у ружичастој бундици и сукњици на кружном подијуму.
Дашак скандинавског метала донели су норвешки Гате са "Улвехам", а Холанђанин Јуст Клајн је песму "Еуропапа" завршио дирљивом посветом преминулом оцу и поруком о свету без граница.
Из првог полуфинала одржаног у уторак у финале су се пласирали представница Србије Теја Дора са песмом "Рамонда", као и хрватски музичар Бејби Лазања и словеначка поп певчица Раивен.
Тада су се пласирали и Португал, Украјина, Литванија, Финска, Кипар, Ирска и Луксембург, а директно у финале иду домаћин Шведска и "велика петорка" - Француска, Немачка, Италија, Шпанија и Велика Британија.
Теја Дора - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2024
КУЛТУРА
Представница Србије Теја Дора пласирала се у финале Песме Евровизије /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала