- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Лајчак са Розмери Дикарло: Веома добар разговор о Западном Балкану

© Sputnik / Лола ЂорђевићСпецијални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак
Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2024
Пратите нас
Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је данас да је разговарао о Западном Балкану са заменицом генералног секретара за политичка питања УН Розмери Дикарло.
"Веома добар разговор о Западном Балкану и шире са Розмери Дикарло. Увек је задовољство разменити мишљења о глобалним дешавањима и питањима која су високо на дневном реду УН", навео је Лајчак на друштвеној мрежи Икс.
Лајчак је претходно разговарао у Њујорку са генералним секретаром УН Антонијом Гутерешом и председником 78. заседања Генералне скупштине УН Денисом Франсисом о ситуацији на Западном Балкану и предстојећем раду Генералне скупштине УН.
Франсис је после састанка на мрежи Икс написао да је са Лајчаком разговарао о предстојећем заседању Генералне скупштине, укључујући нацрту резолуције о Сребреници.
Лајчак од 7. маја борави у САД, где је разговарао са помоћником државног секретара САД за европска и евроазијска питања Џејмсом О’Брајаном и специјалним изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром, као и са вишим директором за Европу у Савету за националну безбедност САД Мајклом Карпентером.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала