- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин са Мишустином: Неопходно да Влада настави усредсређен и непрекидан рад

© Sputnik / Александр Казаков / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин на састанску са премијером Михаилом Мишустином у Кремљу
Руски председник Владимир Путин на састанску са премијером Михаилом Мишустином у Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2024
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин састао се са в.д. премијера државе Михаилом Мишустином у Кремљу уочи гласања у Државној думи о његовој кандидатури за председника руске владе.
Путин је приликом разговора са Мишустином оценио да је Влада у тешким условима много урадила.
Такође, руски лидер је истакао да би било исправно ако би Мишустин наставио рад на позицији премијера државе.
Путин је оценио да је неопходно да Влада настави усредсређен и непрекидан рад а са Мишустином је размотрио састав новог кабинета.
Према његовим речима, како је показала пракса претходних година, Русија генерално остварује резултате који су јој потребни.
„Најважније је тежити реализацији националних развојних циљева“, нагласио је руски лидер.
Путин је изразио увереност да ће Дума подржати Мишустинову кандидатуру на место премијера земље.
В.д. премијера Русије је у разговору са руским лидером изјавио да никаквих пауза у раду Владе неће бити и да ће бити настављене текуће активности.
Такође, планирано је да се Путин и Мишустин састану и након што Дума одобри Мишустинову кандидатуру за премијера државе.
Претходно, председавајући Думе Вјачеслав Володин на свом Телеграм каналу саопштио је да је руски председник Владимир Путин предложио Државној думи Михаила Мишустина као кандидата за премијера Руске Федерације.
Володин је објаснио да ће на седници, чији се почетак очекује око 14 часова по московском (13 часова по средњоевропском времену), Мишустин најпре изложити свој експозе, након чега ће уследити питања посланика и говори представника политичких партија, а затим ће се одржати гласање поводом кандидатуре за председника Владе.
Претходно је, одмах након инаугурације руског лидера Владимира Путина, Влада Русије на челу са Михаилом Мишустином поднела оставку пред новоизабраним председником.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала