- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал креће на све или ништа: „Ако се сломим – сломио сам се“

© AP Photo / Tertius PickardРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2024
Пратите нас
Рафаел Надал, шпански тенисер, најавио је да ће на турниру у Риму ићи на све или ништа.
Надал је у првом колу савладао Зизуа Бергса после чега је истакао да долази до тренутка у ком мора да пружи сто одсто својих могућности.
„Морам да изгубим страх да ћу се теже повредити, да ћу се физички сломити. Сада морам да запнем, па ако се сломим, сломио сам се. Лоша срећа. То је циљ за ову недељу”, навео је Надал.
Објаснио је који је био узрок последње паузе и зашто сматра да сада може све озбиљније да игра.
„У Бризбејну сам повредио део трбушног мишића због чега сам био оперисан. Одстрањен ми је део и било је потребно време да се остатак ојача и мој кук навикне на нову конфигурацију”.
Каже да се његово стање, и тела и игре, поправља откако се вратио на терен у Барселони.
„Овакве партије ми помажу да се моје тело адаптира на велике напоре. Када изађем из њих жив, добра је вест”.
Десетоструки шампион је добро почео, повео са 3:1 а онда је његова игра нагло пала и изгубио је први сет. После је све било боље.
„Тениски гледано, много је ствари које морам да поправим. Уверен сам да сам способан да играм много боље него сада. На тренинзима је све боље, а на мечевима је много теже. У односу на Барселону боље се крећем и боље сервирам. Понекад стојим превише иза основне линије и то морам да променим. Моја позиција на терену није добра. То је је био проблем у Мадриду. Овде је боље јер нема надморске висине”.
У Магичној кутији је осетио бољитак, тамо је успео да добије три меча, први пут од Ју-Ес опена 2022.
„Хтео сам раније да достигнем тај ниво и у Монте Карлу да будем у форми. Међутим, нисам могао тамо да играм. После је дошао напредак и сада је куцнуо час да идем на све или ништа. Ролан Гарос је за три недеље и морам да ојачам своје тело за оно што ме тамо чека”.
Још не успева да реши проблем осцилација у мечевима.
„Нисам стабилан у игри као раније, то морам да вратим. Морам да се помирим са падовима. Овде сам много бољи на тренинзима него у Барселони или Мадриду”.
Следећи ривал је другачијег калибра. Хуберт Хуркач је много бољи на бржим теренима него на шљаци. Римски услови игре успоравају његов топовски сервис, али треба изаћи на крај са њиме.
„Не верујем ни да ћу против њега у суботу играти на максималном нивоу, али се надам да ће бити боље него данас. Веома сам узбуђен због ове победе, јер ми даје шансу да наставим да играм”.
Хуркач је девети на свету, има 27 година, а њих двојица се никада до сада нису састајали.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2024
СПОРТ
Француз који слави на српском „прети“ Новаку: „Напашћу га!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала