- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

МВП Јокић растерао чопор „вукова“ и водио Денвер до прве победе – закувало се!

© AP Photo / Abbie ParrНикола јокић
Никола јокић - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2024
Пратите нас
Денвер Нагетси, предвођени и званично најбољим кошаркашем планете Николом Јокићем, који је трећи пут у четири сезоне понео МВП титулу, победили су релативно лако Минесоту у гостима резултатом 117:90, чиме су смањили заостатак у полуфиналу плеј-оф серије на 2:1.
Пао је Денвер оба пута у Колораду у „Бол арени“, многи су се дрзнули да прогнозирају да ће уследити „метла“ за Јокића, Мареја и другове, али су они „показали зубе“ „вуковима“ и то у њиховом дворишту, онда када је најпотребније.
Јокић је четвртак крунисан као нови МВП лиге и већ у суботу је показао због чега је најбољи на планети. Кошаркашки геније из Сомбора убацио је 24 поена, имао је 14 скокова и девет асистенција за 38 минута проведених на паркету.
Једно додавање недостајало му је да упише нови трипл-дабл. Знајући Јокића, могао је, али како није оптерећен бројкама, и како никада ништа не сили, тако је јасно да се није потресао због таквог епилога.
Актуелни прваци НБА лиге одлично су ушли у меч у Минесоти и после уводне деонице имали су „плус осам“ – 28:20. До одласка на велики одмор та предност прерасла је у двоцифрену – 56:41, а екипу је до тада предводио Канађанин Џамал Мареј, који је био најефикаснији са 18 поена уз по два скока и исто толико асистенција. Пратио га је Мајкл Портер Џуниор са 12 поена.
С друге стране, на полувремену у Минесоти је најефикаснији био Кајл-Ентони Таунс са 12 поена, Ентони Едвард имао је само девет поена, Никола Јокић два мање, али уз девет скокова и шест асистенција.
Разиграо се у наставку српски ас, и у другом делу убацио је још 15 поена, забележио неке вредне асистенције у његовом стилу, што је било довољно да његов Денвер на крају слави са убедљивих 117:90, чиме је преполовљена предност Минесоте, која ће и у наредном мечу играти на свом паркету.
Мареј је меч завршио са 24 поена колико и Никола Јокић, Портер Џуниор убацио је 21 поен, док је у редовима Минесоте Ентони Едвардс имао „само“ 19, а Таунс 14 поена.
Наредни сусрет на пгораму је 13. маја у два часа иза поноћи по средњеевропском времену.
НБА
Индијана – Њујорк 111:106
Минесота – Денвер 90:117
Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2024
СПОРТ
Партизан је у финалу АБА лиге: Велика драма – а онда испад јунака Будућности и буђење хероја Алексе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала