- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Деки, Лола, Боске и екипа „из вица“ послали Албанце кући – Србија у четвртфиналу ЕП!

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалске лопте
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2024
Пратите нас
У Србији је далеко већи број оних који прате фудбал, а не знају да се у Кишињеву одржава ЕП у спорту који се зове „сока“. Ради се о „балонском фудбалу“ где се игра пет „плус један“ са аутима без мартинела. Србију чине све сами бивши асови, од Декија Миловановића, до Лоле Смиљанића и пласирали су се у четвртфинале где ће играти против Хрватске.
Србија је у осмини финала „сока“ на ЕП у Кишињеву надиграла Грузију, а раније је послала Албанију кући. Некоме то вероватно ништа не значи, има и оних којима ништа није јасно, али ће вам после овог текста бити далеко јасније.
Наиме, екипа с малог фудбала коју чине бивши капитен Црвене звезде Дејан Миловановић, као и некадашњи капитен Партизана Милан Лола Смиљанић, те Чава Димитријевић, чувени бацач аута Љуба Баранин, Дејан Дамјановић, популарни Боске, Милан Перендија, Игор Јелић и Душан Живковић, снашли су се и у сопственој режији „запуцали“ на ЕП у Молдавију.
А, тамо су отишли, веровали или не, комбијем!
И на том балонском фудбалу који, иначе, „кидају“, претрпели су само један пораз у групи, и то на старту од Украјине (3:2). Да би после тога наређали победе против Литваније (4:3), Француске (4:3) и Албаније (3:1), од којих је последња поменута била најслађа, јер је послала кући Албанце, а Орловима трасирала пут у осмину финала.
Србија, која је готово „из вица“ отишла у Молдавију, плативши сама лиценцу, за учешће на једном озбиљном турниру у Кишињеву.
Прво су играли са Грузијом на старту нокаут фазе и савладали је са 4:1 (Игор Јелић дао три гола, један Дејан Дамјановић), а од 22 часа и 55 минута играће против Хрватске у четвртфиналу.
И као што рекосмо, игра се шест на шест, без мартинела, два пута по 20 минута, а тим Србије је препун бивших асова који су ентузијазам према балонском фудбалу преточили у нешто више, скупили новац и отишли да играју за Србију и тамо показали да су, упркос одласку у пензију, и даље мајстори у баратању „бубамаром“.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Антонио Ридигер и Џуд Белингем - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2024
СПОРТ
Како је Белингем „обесмислио“ финале Лиге шампиона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала