Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Србија упутила други авион хуманитарне помоћи Палестини

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIĆХуманитарна помоћ Србије Палестини
Хуманитарна помоћ Србије Палестини - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2024
Пратите нас
Министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић данас је у име Владе Србије, са аеродрома "Никола Тесла" испратио други авион којим је упућена хуманитарна помоћ у роби Палестини, као вид помоћи угроженом становништву услед критичне хуманитарне ситуације у Појасу Газе.
Том приликом Момировић је поручио да је обавеза и Владе Србије и српског народа да упуте помоћ угроженом становништву у Појасу Газе и покажу пажњу и солидарност.
Министар је нагласио да помоћ садржи 900 тона робе укупне вредност од три милиона евра, преноси Танјуг.
"Ако буде потребно послаћемо и додатну помоћ", казао је он.
"Првим авионом јуче послали смо 52 тоне", рекао је Момировић и нагласио да ће преостала помоћ која није стала у овај други авион ка Египту кренути бродом.
Подсетио је да се хуманитарна помоћ Палестини упућује на основу Закључка Владе Србије, а садржу робу намењену угроженом становништву услед критичне хуманитарне ситуације у Појасу Газе.
Хуманитарна помоћ садржи храну (рибље сардине, говеђи нарезак, грашак, обрано млеко, брашно, шећер, пасуљ, пиринач, тестенине, сунцокретово уље, шећер), укључујући и воду, медицинску опрему (санитетски комплети, хируршке маске, газе, завој, компресе стерлине, заштитни мантили, заштитни скафандери идр), као и шаторе за смештај породица, рекао је министар,
Уважавајући комплексност ситуације, не може се проценити тачан период у којем ће ова роба стићи до становника Газе, али, како је министар рекао, могла би да буде испоручена за неколико недеља, План је да помоћ по доласку у Египат преузме Црвени полумесец Египта и даље камионима превезе у Појас Газе, навео је Момировић.
Хуманитарну помоћ превози карго авион " Egypt Air".
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала