Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић: Посета кинеског председника Сија Србији историјска у сваком смислу

© Sputnik / Лола ЂорђевићИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2024
Пратите нас
Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је вечерас да је посета председника Кине Си Ђинпинга Србији историјска посета у сваком смислу, и да би то била историјска посета и за много веће земље од Србије.
"Ми смо после 5. октобра имали једно сулудо понашање према Кини. Они су нама дали кредит за време санкција и ратова. И кад је пао Милошевић, Лабус, Ђинђић и остали су рекли, 'нас не интересује да враћамо кредит Кини. То су они дали Милошевићу'. Ви сте тиме отписали једну светску силу", рекао је Дачић за ТВ Пинк.
Дачић је додао да је Кина светска сила која има милијарду и по становника и право вета у Савету безбедности Уједињених нација.
Он је нагласио да Си није случајно одабрао Србију и Мађарску током своје посете Европи, јер Кина Србију доживљава као пријатељску земљу, а Београд гаји изузетно пријатељске односе са Пекингом.
Говорећи о негативним писањима западних медија због посете кинеског председника Србији, Дачић је рекао да сматра да је потпуно несврсисходно причати о томе и да Србија не треба никоме да се због тога правда.
"Ја мислим да ми не треба да се уопште осврћемо на то. Ми треба да идемо даље. У економском смислу, а пре свега у политичком. Па наравно да ће да будемо пријатељи са онима који нас воле", оценио је Дачић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала