- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лукина „Јокићевска“ партија и повици – МВП, МВП, МВП

© AP Photo / Mike StewartЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2024
Пратите нас
Словеначки кошаркаш Лука Дончић одиграо је одличну партију у победи Даласа над Оклахомом у полуфиналној серији Западне конференције НБА лиге од 105:101. Иако је био повређен, практично је на једној нози одиграо одлично и заслужио овације са трибина, чак и повике МВП, МВП, МВП.
Далас је овим тријумфом повео са 2:1 у серији.
Лука Дончић је против Тандера стигао до новог дабл-дабл учинка, а уписао је 22 поена и 15 скокова, уз пет асистенција и две украдене лопте. Делује као статистика коју смо често знали да видимо код Николе Јокића.

Треба рећи да је Дончић играо са повређеним коленом десне ноге, да је добио и ударац у лице током меча, али га то није спречило да одведе Мавериксе до победе. Словенац је на крају меча једва био на ногама.

Пред крај утакмице добио је овације навијача приликом извођења слободних бацања, а наградили су га и повицима „МВП“, с тим што се наравно зна ко је добио ту награду.
Истакли су је још и Пи-Џеј Вашингтон са 27 и посебно Кајри Ирвинг са 22 поена.
У тиму Оклахоме одлично је одиграо Шеј Гилџус-Александер, који је на крају имао 31 поен и 10 скокова, док је Џејлен Вилијамс завршио меч са 16 поена, ипак то није било довољно да гости избегну пораз.
Дончић је после меча истакао да га је цело тело болело и на тај начин је забринуо навијаче екипе из Тексаса пред наставак серије.
У другој утакмици плеј-офа која је одиграна ноћас, Бостон је као гост надиграо Кливленд са 106:93 и тако сада води са 2:1 у серији. Најефикаснији код Селктикса био је Џејсон Тејтум са 33 поена, а са друге стране је толико поена уписао Донован Мичел.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2024
СПОРТ
Огласио се Италијан који је погодио Новака: „Следећи пут ћу да бацим ранац на њега“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала