- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Иза терористичког напада на Белгород стоје кијевски режим и његови западни спонзори

© Sputnik / Anton Vergun / Уђи у базу фотографијаГранатирање Белгорода
Гранатирање Белгорода - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2024
Пратите нас
Иза терористичког напада на Белгород стоји злочиначка група председника Украјине Владимира Зеленског и њени западни спонзори, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Циљано гранатирање цивила, цивилне инфраструктуре, стамбених зграда, болница, школа, друштвених објеката постало је 'стил' злочиначке групе Зеленског, иза које стоје западни спонзори“, написала је Захарова на Телеграму.

Она је додала да је терористички напад у Белгороду још једна крвава карика у ланцу злочина кијевског режима.
Огласио се и специјални изасланик Министарства спољних послова Русије за злочине кијевског режима Родион Мирошник, рекавши да напад на Белгород представља кршење међународног хуманитарног права.
„Тај хистерични терористички акт, када се гађа очигледно цивилни сектор – то је злочин, кршење међународног хуманитарног права“, рекао је Мирошник у емисији „Соловјов лајв“.
Он је додао да ће извршиоци и они који дају злочиначка наређења и доносе политичке одлуке „сигурно бити на оптуженичкој клупи ако преживе“.
Белгород и околина нашли су се на удару масовног гранатирања украјинских снага. Делови једне од оборених ракета „точка-У“ погодили су вишеспратницу у Белгороду, услед чега се у потпуности урушио улаз. Истражни комитет је саопштио да, према прелиминарним информацијама, има погинулих и повређених.
Спасиоци на месту рушења зграде у Магнитогорску - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2024
РУСИЈА
Украјинске снаге гранатирале Белгород: Погођена вишеспратница, 13 особа погинуло, 20 повређено
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала