- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Превара века: Бисер Барселоне послао брата близанца да игра уместо њега – Румунија бруји о скандалу

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2024
Пратите нас
Невероватна ситуација догодила се у Румунији где је изведена можда и највећа превара у фудбалском свету икада виђена. Едгар, фудбалер Динама из Букурешта, оптужен је да је свог брата близанца Еделина поставио да игра уместо у њега у неколико мечева.
Када се помене фудбалски скандал вероватно би прва асоцијација била на намештен меч, али ово је далеко од тога.
Главни актери саге су браћа близанци Едгар и Еделино, португалски фудбалери који су заједно прошли школу Спортинга из Лисабона. Међутим после тога, свако креће својим путема, а Едгар гради успешнију каријеру.
Са 18 година потписао је за Барселону, али је играо у Б тиму да би после тога отишао у Виљареал. Носио је дресове Лила, Нанта, Трабзона, Фејнорда и Башакшехира да би потом требало да дође у Румунију јер је потписао за Динамо из Букурешта.
Играо је на пет утакмица, а онда је дошло до велике сумње да то заправо није био он већ његов брат Еделино.
Ову велику превару први је открио Данијел Сендре, румунски новинар, а потом се због те приче огласио и Длорин Прунеа, председник клуба који је потврдио да је истрага у току.
„Све ово делује потпуно нереално. Почео сам да обављам телефонске позиве и распитујем се о томе. Причао сам са неким пријатељима и изгледа да је све то истина. Не могу да верујем шта су урадили. Нико то није демантовао и све вам је јасно. Сазнали смо да је његов брат близанац такође фудбалер. Невероватно какву превару су извели“, рекао је Прунеа.
Поставља се питање како су из Динама схватили о чему се ради? Прва сумња јавила се због енглеског језика који Едгар зна да говори, али играч који се нашао у Динаму причао је само на португалском.
Нови траг била је возачка дозвола коју је одбио да покаже.
„Играч (Едгар или Еделино) одбио је да покаже мени и клубу своју возачку дозволу. Он не прича енглески језик, иако сви знају да Едгар исти зна и прича јер је играо широм Европе“, открио је Емануел Росу, румунски новинар.
Уколико се испостави да је ова прича тачна, а све иде ка томе, Динамо би могао да добије велику казну која би се односила и на одузимање бодова.
Овако непримереним и невероватним потезом Едгар румунски клуб врло лако може да пошаље у нижи ранг.
Србија Шпанија рукомет - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2024
СПОРТ
Није крај! Србија има шансу да оде на Светско првенство
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала