- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Међедовић пропустио шансу каријере – пораз од Медведева у спектакуларном дуелу

© AP Photo / Andrew MedichiniХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2024
Пратите нас
Хамад Међедовић, млади тенисер из Србије, пропустио је велику шансу да се пласира у осмину финала турнира у Риму и упише највећу победу у каријери. Најбољи играч из Русије Данил Медведев је, упркос повреди, био прејак ривал за Међедовића и савладао га је после три сета велике борбе са 7:6, 2:6, 7:5.
Међедовић је као 121. тенисер света био у подређеном положају у односу на четвртопласираног Медведева, али је приказао одличну партију све док га искусни Рус није увео у свој режим игре и на крају савладао у трећем, одлучујућем сету.
Међедовића је импресионирао старт дуела, Медведев је то искористио и одмах направио брејк који је чувао све до осмог гема.
Момак из Новог Пазара је у том периоду успео да стигне до две брејк лопте и искористи прву, али је поклекао у наставку.
Добро се бранио, спасао је три брејк шансе за ривала, дошао до изједначења, али је потом изгубио два поена чиме је Рус стекао нову предност и шансу да сервис-гемом заврши сет.
Добио је Међедовић прва два поена, други веома спортском реакцијом Медведева који је признао да је промашио и није желео да судија буде тај који ће проценити о исправности потеза.
Хамад је добар залет крунисао са две брејк лопте и већ прву је искористио за изједначење на 5:5.
Спектакл су приредили у наредном поену, Медведев је надмудрио млађег колегу, али се Међедовић није дао и потврдио је брејк за предност од 6:5, а потом је стигао и до брејк и сет лопте.
Дуг поен Међедовић је покушао да заврши дроп ударцем који је завршио далеко у ауту, Медведев је искористио прилику за предност, а затим је и завршио гем за одлазак у тај-брејк.
Повео је Медведев са 4:2, Хамад је изједначио, али је направио две велике грешке и дозволио две сет лопте за руског тенисера који је дуплом сервис грешком дао нову шансу Међедовићу.
Није млади тенисер из Србије успео да настави сет, после 64 минута је окончао уводни период у своју корист.
Чак четири брејк лопте пропустио је Међедовић на почетку другог сета, али је у трећем гему искористио прву и потом повео са 3:1.
Имао је Хамад поново две брејк шансе у петом гему, Медведев је одбио налет и смањио резултат, али је Међедовић наредни гем добио без проблема за одржавање разлике од два гема коју је повисио после седмог новим брејком за 5:2.
У осмом није било дилеме, Међедовић је био бриљантан и изједначио је у сетовима на 1-1.
Није дозволио Медведев да се настави са брејковима, добио је први гем на свој сервис у трећем сету, потом и запретио, Међедовић је одлично реаговао и одбио налет, а у наредном гему Рус је био сигуран за вођство од 2:1.
Међедовић је поклекао у четвртом гему, дозволио је Медведеву брејк лопту, а искусни Рус је своју шансу искористио за предност коју је потом и убедљиво потврдио за вођство од 4:1.
Хамад је ухватио ритам у шестом гему, у седмом је освојио прва два поена, дошао је потом до две брејк прилике и искористио је прву чиме је анулирао заостатак за реномираним ривалом јер је потврдио брејк за 4:4.
Са два брза поена у деветом гему деловало је да Међедовић може до брејка, Медведев је успео да се врати и поведе са 5:4 што је момка из Новог Пазара ставило под императив добијања наредног гема, што је и учинио за нови егал на 5:5.
Без изгубљеног поена Медведев је повео са 6:5 и поново пребацио притисак на Међедовића коме је рука задрхтала па је Рус обезбедио прву меч лопту коју је и искористио за коначних 7:5 у трећем сету.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала