- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руске снаге су ноћна мора Кијева: Западни медији о ситуацији у Украјини

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирања ракета на објекте војне управе Украјине
Лансирања ракета на објекте војне управе Украјине - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2024
Пратите нас
Ситуација за Кијев у украјинском сукобу не само да је лоша, већ наставља да се погоршава из дана у дан услед успешног напредовања руских снага истовремено на неколико праваца, преноси америчка телевизија „Си-Ен-Ен“.

„Не само да су вести лоше, већ свакодневно постају све горе. Русија има импулс који није налик ничему виђеном од марта 2022. године. Украјина је приморана да призна колико је лоша текућа ситуација“, наводи ТВ канал.

„Си-Ен-Ен“ такође истиче да у Оружаним снагама Украјине признају тактичке успехе Москве и „значајно погоршање“ положаја Кијева.
Поред тога, ТВ је објавила да руске снаге успешно напредују на харковском правцу, заузимајући насеља, „вероватно најбржим темпом од првих дана“ специјалне операције, што, према проценама телевизије, треба да постане повод за „највећу забринутост Украјине“.
Додаје се и да Русија такође постиже успехе и на другим правцима, принуђујући украјинску војску да се повлачи са положаја.
„За Кијев је наступила ноћна мора“, оцењује телевизија, признајући да ће даље повлачење довести до губитака свих територија у ДНР које су још под контролом Кијева, а за које украјинске власти и Запад сматрају да припадају Доњецкој области Украјине.
Истовремено, према процени „Си-Ен-Ен-а“, још већи проблем за Кијев постаће променљиви однос његових савезника према њему током сукоба.
„Оштре изјаве европских министара па чак и посете високих званичника администрације (америчког председника Џозефа) Бајдена, не могу да победе умор или свест да је помоћ Украјини стратешка потреба влада, а не оно што активно захтева друштво“, истиче ТВ канал, наводећи да је велики део света већ уморан од украјинског сукоба.
Претходно је шеф војне администрације Харковске области Олег Синегубов изјавио да се линија фронта шири у Харковској области, руске снаге напредују а украјинске су рањиве јер Запад касни са испорукама наоружања.
Раније је украјински председник Владимир Зеленски рекао да је положај украјинске војске у Харковској области, поготово у Волчанску, изузетно тежак.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала