- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бугарски новинар: Зеленски, иако јеврејског порекла, мири се са нацизмом у земљи да би сачувао власт

© AP Photo / Valentina PetrovaБугарска застава, Софија
Бугарска застава, Софија - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2024
Пратите нас
Украјинске власти тренутно једноставно скидају маску са себе, они нису никакве демократе, изјавио је бугарски новинар Симеон Миланов, коментаришући недавну одлуку Кијева да делимично ограничи права својих грађана у оквиру Европске конвенције за људска права и Међународни пакт о грађанским и политичким правима током периода ванредног стања.
„Они су се до сада правили да су демократе, али сада скидају маску и показују ко су, заправо, у идеолошком смислу још од 2014. године“, изјавио је он за ТВ „Евроком“.
Према речима Миланова, многи покушавају да оправдају Украјину, позивајући се на јеврејско порекло председника земље Владимира Зеленског.
„Да, он је јеврејског порекла, али да би сачувао власт, отворено се мири са фашизмом и неонацизмом у Украјини. Постоје случајеви када су очигледне нацисте, скинхедсе, постављали за начелнике полиције (очигледно Миланов има у виду случај када је 2019. године за вршиоца дужности шефа Националне полиције Украјине био постављен Вадим Тројан, бивши заменик команданта ‘Азова’ – терористичка организација забрањена у Русији)“, изјавио је новинар.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала