- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бледи Дончић није искористио шансу – Бостон на победу од финала

© AP Photo / Marta LavandierЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2024
Пратите нас
Кошаркаши Оклахоме савладали су Далас резултатом 100:96, док је Бостон победио Кливленд резултатом 102:109 у полуфиналној серији Западне и Источне конференције НБА лиге.
Домаћи терен и трипл-дабл Луке Дончића нису били довољни Даласу да поведе у полуфиналу са 3:1, а Оклахома је искористили прилику и изједначила резултат у овој серији на 2:2.
Проценат шута словеначног аса није био на завидном нивоу (30 оодсто), а за 42 минута колико је провео на паркету имао је 18 поена, 12 скокова и десет асистенција.
Било је то једно од лошијих вечери за Луку, али не и за Шаја Глиџуса Александра који је са 34 поена, осам скокова и пет асистенција водио госте до победе.
Почетак меча није најављивао овакав расплет јер су Мавериски после прве деонице имали двоцифрену предност и чували су вођство све до последње деонице када су кошаркаши Оклахоме потпуно преузели инцијативу.
На другој страни Бостон је још једном оправдао улогу фаворита против Кливленда и сада их само једна победа дели од финала.
Селтикси нису дозволили да им се истопи предност стечена у првој деоници. Тим који је био у улози домаћина пружио је добар отпор, али недовољно добар за изненађење и преокрет.
Највише се истакао Џејсон Тејтум са 33 поена, 11 скокова и пет асистенција, док је у Кливленду био најбољи Даријус Гарланд са 30 поена и седам асистенција.
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2024
СПОРТ
Обрадовић после дербија: „Изванредна утакмица – поносан сам“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала