- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Оглашена продаја старе шећеране на Чукарици, почетна цена 680,7 милиона динара

CC BY-SA 3.0 / Dungodung/Wikipedia / Део комплекса старе шећеране
Део комплекса  старе шећеране - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2024
Пратите нас
Агенција за лиценцирање стечајних управника (АЛСУ) огласила је продају „Прве српске фабрике шећера Димитрије Туцовић 1898“ из Београда, по почетној цени од око 680,7 милиона динара.
Непокретна имовина старе шећеране на Чукарици у улици Радничка 3 у Београду продаје се методом јавног надметања које ће бити одржано 11. јуна у 12 сати на адреси АЛСУ у Београду.
Предмет продаје стечајног дужника је имовинска целина коју чине грађевински објекти на локацији Радничка 3, односно управна зграда, породична стамбена зграда -дисконт са становима, зграда дигестије, главна хала и коцкара, магацин резанаца, још једна зграда, Андоновић магацин, зграда за скупљање репе, сушара резанаца, као и гаража.
На продају су и кесони за меласу и мазут, ватрогасно спремиште са гаражом за локомотиву, црпна станица за прљаву индустријску воду, претоварачка станица за меласу, вага, портирница "код Југопетрола" и потенцијално право на земљишту према сукорисничком уделу стечајног дужника на локацији Радничка 3, са правом коришћења у корист АД Индустрија шпирита и квасца Врење Београд.
У огласу је наведено да у случају да Република Србија, као ималац права прече куповине у складу са Законом о културном наслеђу, искористи то право и прихвати постигнуту цену на јавном надметању, купопродајни уговор ће бити закључен са Републиком Србијом, а депозити враћени учесницима јавног надметања, пренео је Танјуг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала