- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

„Осећам да је то магија“: Нови АИ модел препознаје емоције, анализира звук, слику и текст

CC0 / Слика генерисана вештачком интелигенцијом / Вештачка интелигенција и човек
Вештачка интелигенција и човек - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2024
Пратите нас
Калифорнијска компанија за развој вештачке интелигенције Опен АИ представила је на својој веб страници мултимодални модел генеративне вештачке интелигенције Џи-Пи-Ти-4о (ГПТ-4о), који може да анализира звук, слику и текст у реалном времену.
Компанија планира да га уведе у своје производе у наредним недељама.
Опен АИ истиче да је Џи-Пи-Ти-4о ("о" је ознака за "омни", односно "свеобухватан") корак ка много природној интеракцији између човека и рачунара, пошто прихвата као улаз сваку комбинацију текста, звука и слике и генерише мултимодални одговор.
"Ово је први пут да заиста правимо огроман корак напред када је у питању једноставност коришћења", истакла је технолошка директорка Опен АИ Мира Мурати, преноси Си-Ен-Би-Си.
Нови АИ модел ће умети да препозна и емоције у гласу корисника, да брже и квалитетније него раније комуницира на 50 различитих језика , као и да значајно побољша могућности постојећег четбота Чет Џи-Пи-Ти.
Извршни директор Опен АИ Сем Алтман је раније најавио на друштвеној мрежи Икс да је компанија "напорно радила" на неким новим стварима за које мисли да ће се свидети људима.
"Осећам да је то магија", написао је Алтман.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала