Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приштина забранила превоз позоришне опреме Звездара театра на Косово и Метохију

© Фото : Никола Вукелић, Звездара ТеатарНенад Јездић у представи Књига о Милутину
Ненад Јездић у представи Књига о Милутину - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2024
Пратите нас
Власти привремених институција у Приштини, на челу са Аљбином Куртијем, забраниле су данас да позоришна опрема неопходна за извођење представе „Књига о Милутину“ Звездара Театра буде превезена на КиМ, чиме су онемогућили да се та представа, у којој глуми Ненад Јездић, одигра у Косовској Митровици и Лепосавићу, саопштила је Канцеларија за КиМ.
Јездић је вечерас требало да изведе 202. пут представу „Књига о Милутину“, у Културном центру у Косовској Митровици, а сутра увече у Лепосавићу, међутим, опрема и његови сарадници заустављени су на Јарињу, иако су имали сву неопходну пратећу документацију и спецификацију опреме.
Како је навела Канцеларија, после забране патријарху Порфирију да посети Пећку Патријаршију, забране и укидања употребе српског динара на КиМ, Курти сада жели да Србима укине и културне догађаје и тиме практично укине живот Србима на КиМ, као што је у више наврата бранио и укидао спортске догађаје, скидао српску тробојку, бранио вакцинацију и стопирао допремање српске робе у покрајину.
„Извођење позоришне представе нема никакве везе за политиком, али Курти у свом сулудом плану напада и протеривања свега српског са простора КиМ, не преза ни од чега и обрачунава се чак и са културним догађајима“, наводи се у саопштењу Канцеларије.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала