- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Док Украјинце шаљу у кланицу, Блинкен пева у Кијеву /видео/

© Фото : Телеграм Спутњик Србија/скриншот видеоЕнтони Блинкен свира и пева
Ентони Блинкен свира и пева  - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2024
Пратите нас
Заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански критиковао је америчког државног секретара Ентонија Блинкена због „концерта“ који је имао у Кијеву у време када Украјинце "лове" по улицама и шаљу у кланицу.
Блинкен је у уторак током посете Кијеву у друштву украјинског министра спољних послова Дмитрија Кулебе пробао локалну пицу. Такође, на друштвеним мрежама круже снимци Блинкена који свира гитару и пева заједно са другим музичарима у бару у украјинској престоници.

„Понекад се чини да су људи који доносе одлуке на Западу потпуно престали да размишљају. Ипак, мислим да се сурово троловање може искључити. Њих највероватније толико није брига како би то могло да изгледа житељима сиромашне земље, која је утонула у корупцију и чије становнике лове на улицама и шаљу у кланицу, да се ни не труде да мућну главом“, написао је Пољански на Телеграму.

Он је истакао да обраћање америчког државног секретара оповргава изјаве о ужасним условима за живот у Украјини због „варварског руског гранатирања“: имају клуб, унутра гори светло, а ту су и људи који се забављају.

„Да ли у Гази раде пицерије? А клубови? И зашто не одржавате састанке о Гази и зашто испоручујете оружје Израелу? То су питања која ће вероватно постављати они који још нису заборавили да размишљају. А у Америци таквих, хвала богу, још увек има довољно“, закључио је Пољански.

Блинкен се руга украјинском народу

Огласила се и портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова која је казала да Блинкенова посета Кијеву и његов наступ у једном од украјинских барова изгледа као да је амерички званичник дошао да се руга и исмева украјински народ, за чији је тренутни положај крива Америка.

„Лично бих претпоставила да су све те песме са гитаром, сва та непристојност у начину на који Блинкен износи информације, тај презир, потпуна ароганција, константан цинизам…Имам такав осећај: а можда се то ради намерно? Можда је то нека врста ђаволског плеса на украјинским костима оних који вуку конце из САД?“, оценила је Захарова.

Она је подсетила да постоји мишљење да се преступник увек враћа на место злочина.
„Можда је то та прича када они долазе тамо, ти амерички званичници, да се још једном наругају, да сведоче свом крвавом послу и једноставно да се мало исмевају“, закључила је она.

Реакције у западним медијима

Блинкенова посета Кијеву била је једна од главних тема у западним медијима.
Тако „Њујорк тајмс“ наводи да је Блинкенов наступ у бару изазвало подругљиве коментаре на друштвеним мрежама у светлу глади у Појасу Газе и напете ситуације у Харкови. Многи се слажу да сада није време за импровизацију на бини у фармеркама.
„Хил“ истиче да је током концерта у бару у Кијеву певач групе представио Блинкена публици као највећег пријатеља Украјине.
„Вол стрит џурнал“ пише да је кључни циљ посете био разговор о томе како америчка помоћ може ојачати одбрану Украјине. Међутим, како се истиче, та иницијатива би могла бити недостижна због војних успеха Русије.
Подсећамо, Блинкен је током посете Кијеву рекао да Украјина пролази кроз критичан моменат, истакавши да је проширивање мобилизације у земљи „тешка, али неопходна“ одлука.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2024
Специјална операција у Украјини
Украјински политичар: НАТО врши геноцид над становништвом Украјине
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала