- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић подигао трофеј и одиграо сам против свих за спектакуларни преокрет! /видео/

© AP Photo / Abbie ParrНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2024
Пратите нас
Никола Јокић, најбољи кошаркаш света, одиграо је спектакуларну утакмицу за Денвер који је водио до треће узастопне победе над Минесотом за преокрет у плеј-оф серији НБА лиге.
Јокић је бриљирао са 40 поена, 13 асистенција и седам скокова, без изгубљене лопте и тиме обезбедио тријумф Денверу резултатом 112:97.
Јокићевом спектакуларном партијом Денвер је уписао трећу победу у низу чиме је преокренуо серију у своју корист после стартна два пораза и то оба на свом паркету.
Није дозволио Јокић да се то поново деси, после дуплог тријумфа у гостима обезбедио је победу свом тиму у домаћој хали на радост готово 20.000 гледалаца.
Пре тога је трећи пут у каријери добио трофеј с именом славног Мајкла Џордана за најбољег играча НБА лиге (МВП), а потом је и показао свима зашто с правом носи такав статус.
Гости су имали предност у првој деоници, Денвер је јурио мали заостатак и успео је да га достигне у самом финишу да би на полувремену стигао до шест поена предности.
Јокић је трећој четвртини преузео контролу, уписао је чак 16 поена у том кварталу за двоцифрено вођство Денвера које је екипа задржала до краја меча за трећу победу у серији.
У моментима док је Јокић био на клупи Минесота се вратила на десет поена заостатка (90:80), али се потом српски кошаркаш вратио на терен и тројком у лице четвороструког најбољег дефанзивца НБА лиге Рудија Гобера ставио тачку на утакмицу и потврдио своју невероватну партију.
Јокић до финиша меча није имао превелику подршку саиграча, али су они ипак успели да одиграју солидне партије.
Први међу њима био је Ерон Гордон са 18 поена, десет скокова и пет асистенције, Кентавијус Колдвел-Поуп и Џамал Мареј су имали по 16, а Кристијан Браун је са клупе убацио десет, док је Мајкл Портер подбацио и имао је свега шест поена.
На другој страни Карл-Ентони Таунс је имао 23 поена, Ентони Едвардс је заустављен на 18, колико је имао и Руди Гобер уз 11 скокова.
До треће победе у серији и вођства од 3-2 стигла је и екипа Њујорка која је са 121:91 савладала Индијану.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала