- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Никола зна све одговоре“

© AP Photo / Mark J. TerrillНикола Јокић и Мајкл Мелоун
Никола Јокић и Мајкл Мелоун - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2024
Пратите нас
Кошаркаш Денвера Никола Јокић изјавио је да ће Нагетси ићи на победу против Минесоте у шестој утакмици полуфинала плеј-офа Западне конференције НБА лиге, а његов тренер Мајк Мелоун није штедео похвале на рачун српског играча.
Кошаркаши Денвера повели су 3:2 против Минесоте у полуфиналу плеј-офа Запада, пошто су на домаћем терену победили резултатом 112:97. Полуфинална серија се игра на четири победе.
Јокић је бриљирао на мечу против Минесоте, пошто је постигао 40 поена и имао је 13 асистенција и седам скокова. Денвер је губио 2:0 у серији, али је после три узастопне победе стигао надомак пласмана у финале Западне конференције НБА лиге.
"Мислим да сам одиграо добру утакмицу. Као што један од мојих добрих пријатеља, Мајк Милер, каже: 'Пусти и уживај у моменту'", изјавио је Јокић.
Наредна утакмица биће одиграна за два дана у Минеаполису. Кошаркаши Денвера бране титулу у НБА лиги.
"Не желимо да одустанемо. Идемо у Минесоту по још једну победу", истакао је Јокић.
Тренер Денвера Мајкл Мелоун похвалио је игру српског кошаркаша.
"Његова кошаркашка интелигенција је невероватна, вероватно би требало да је у Менси. Никола зна све одговоре на све што му даш, индивидуално и током игре. Не прави проблем, не форсира ништа, само чита игру и морате да реагујете на њега. Уписао је 13 асистенција, то је несебичност и интелигенција. Он је дефиниција играчке величине, јер чини све око њега бољима", рекао је Мелоун на конференцији за медије.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2024
СПОРТ
Јокићева школа кошарке /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала