- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин осудио атентат на словачког премијера

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин  - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2024
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин упутио је телеграм председнику Словачке због атентата на премијера те земље Роберта Фрица.
„Са огорчењем сам примио вест о атентату на словачког премијера Роберта Фрица, овај монструозни злочин не може имати никакво оправдање“, наводи се у телеграму руског лидера.
Он је истакао да познаје Фица као храброг човека јаког духа и да се нада да ће му те особине помоћи да издржи ову тешку ситуацију.
Напад на Фица осудила је и портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Премијеру Словачке Роберту Фицу желимо брз опоравак. Знамо га као пријатеља Русије, који се у овом драматичном историјском тренутку, прекретници у историји човечанства, не плаши да изрази своје становиште које се често не поклапа са мејнстримом колективног Запада“, рекла је Захарова за телевизију „Русија 1“.
На премијера Словачке Роберта Фица, који се више пута противио испорукама оружја Украјини и њеног чланства у НАТО-у, извршен је покушај атентата. Рањен је у груди и стомак. Премијер је у тешком стању хеликоптером пребачен у болницу. Према наводима словачких медија, он је оперисан и тренутно је његово стање стабилно.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала