- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Антонов: Тврдње Вашингтона о руској претњи америчким изборима ─ део информационог рата

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаАмбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов
Амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2024
Пратите нас
Тврдње директора америчке Националне обавештајне службе Аврил Хајнс о постојању претње америчким изборима из Русије део су агресивног информационог рата против Москве, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.
„Овакве инсинуације представљају део агресивног информационог рата САД против Руске Федерације. У свим сопственим проблемима они параноично покушавају да виде ‘руку Кремља’. База доказа је празна. Локалне обавештајне службе немају ни једну једину чињеницу. Истовремено су и сами интензивирали непријатељске операције користећи информационе и комуникационе технологије“, истакао је Антонов, коментаришући изјаву директора америчке националне обавештајне службе Аврил Хајнс.
Антонов је нагласио да су се „Американци сами повукли“ из контаката са Русијом.
„У овим условима, добар савет Вашингтону је да обрати пажњу на недавно покретање, на руску иницијативу, глобалног међувладиног регистра контактних пунктова за размену информација о компјутерским нападима. Задатак овог механизма је да олакша професионалну сарадњу између држава у идентификацији извора злонамерних дејстава у информационом простору“, додао је амбасадор.
Хајнс је раније у одбору Сената назвала Русију најактивнијом претњом америчким изборима.
„Најзначајнији страни играчи који се баве делатностима усмереним на активни утицај на САД у вези са изборима су Русија, Кина и Иран. Русија је, између осталог, и даље најактивнија претња нашим изборима у иностранству“, рекла је она, говорећи на саслушању одбора за обавештајне послове америчког Сената.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала