- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски новинар: У Украјини радиле антируске организације, а сад земља губи територије

© AP Photo / Valentina PetrovaМушкарац са заставом Бугарске у Софији
Мушкарац са заставом Бугарске у Софији - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2024
Пратите нас
На Украине много лет после развала СССР работали неправительственные организации, которые продвигали там проамериканскую и антироссийскую повестку. Закончилось это тем, что теперь страна теряет много своих территорий - такое мнение выразил болгарский журналист, кандидат в евродепутаты Петр Волгин на своем Ютуб-канале.
У Украјини су много година након распада СССР-а радиле невладине организације које су тамо промовисале проамеричку и антируску агенду. То се завршило тиме што сада земља губи много својих територија, сматра бугарски новинар и кандидат за Европски парламент Петр Волгин.
„Украјина, тачније украјинска елита, одлучила је да може да победи Русију. Зеленски је умислио да само што неће промарширати Црвеним тргом. А данас је изјавио да отказује посете двема државама, јер, наводно, ситуација на фронту је веома лоша“, рекао је новинар на свом Јутјуб каналу.
Он је подсетио да је председница ЕК Урсула фон дер Лајен рекла да је Русији понестало полупроводника, па је руска војска принуђена да вади чипове из машина за прање судова и фрижидера како би поправила своју технику.
„Зар је могуће?! Зар је ситуација лоша?! Сећам се како је велики вођа Урсула фон дер Лајен рекла – Руси? Па они немају оружја, извлаче чипове из машина за веш и судове... А сада се испоставља да су ови чипови из машина за прање судова и веш-машина заправо невероватно оружје, пошто Руси озбиљно напредују на бојном пољу. То су људи који воде ЕУ. Што је још горе, они верују у глупости које изговарају“, истакао је Волгин.
Бугарска застава, Софија - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2024
Специјална операција у Украјини
Бугарски новинар: Зеленски, иако јеврејског порекла, мири се са нацизмом у земљи да би сачувао власт
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала