- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Двоструки стандарди и лицемерје: Кина реаговала на критике САД поводом сарадње са Русијом

© Sputnik / Ilya Pitalev / Уђи у базу фотографијаКина
Кина - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2024
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе пружају војну помоћ Украјини, али критикују нормалну сарадњу Русије и Кине – то је лицемерје и типичан пример двоструких стандарда, изјавио је портпарол кинеског Министарства спољних послова Ван Венбин.

„Америка пружа војну помоћ Украјини без преседана и притом износи несоноване оптужбе на рачун нормалне трговинско-економске сарадње Кине и Русије. То је типичан пример двоструких стандарда, изузетно лицемеран и крајње неодговоран“, рекао је дипломата поводом оптужби САД на рачун Пекинга да наводно испоручује Русије материјале за производњу оружја.

Према његовим речима, Кина је одговорна по питању извоза оружја, укључујући извоз цивилних дронова.
„Кина увек заузима промишљен и одговоран став по питању извоза војних производа, строго контролише извоз производа двоструке намене, укључујући и извоз цивилних дронова“, напоменуо је портпарол.
Подсећамо, раније је амерички државни секретар Ентони Блинкен током радне посете Кини изразио забринутост у вези са подацима да Кина наводно испоручује војну опрему Русији.
Кинеска страна је више пута истицала да Пекинг није страна сукоба у Украјини, те да вести о наводној испоруци оружја Русији нису истините.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала