- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија после драме у Суботици добила новог члана АБА лиге

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићСпартак - Војводина
Спартак - Војводина - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2024
Пратите нас
Кошаркаши Спартака из Суботице освојили су АБА 2 лигу и пласирали су се у АБА 1 ранг такмичења после победе над Војводином у другој утакмици серије од 80:74.
Спартак је добио и први дуел са једним поеном разлике, а после две утакмице гледала се укупна разлика. Суботичани су свакако славили у оба дуела и пласирали се у АБА лигу.
Суботичани ће први пут играти АБА лигу, у новој сезони АБА лиге наступаће 16 уместо досадашњих 14 клубова, све екипе из ове сезоне такмичиће се и следеће, њима ће се придружити Дубаи и Спартак.
Преко 4.000 гледалаца гледало је овај меч, а вредно напомене је да су улазнице биле распродате још недељу дана пре почетка утакмице.
Занимљиво је да је победник овог дуела добио директну улазницу за АБА лигу за следећу сезону.
Превагу на тасу Спартака донели су Филип Барна са 21-им, Немања Гордић са 11, Марко Тејић са 10, Вил Мозли са девет поена. Код Војводине, Џаред Армон Канингем је постигао 28, Урош Бањац 14, Петар Ракићевић и Бошко Бумбич по осам поена.
Дуел је трајао више од два и по сата, а памтиће се и по искључењу Жељка Ребраче, првог човека Војводине, који није био задовољан суђењем.
Војводина је имала шансу, пришла је на заостатак од једног поена на 26 секунди пре краја, али је Барна погодио и после тога је Спартак стигао до новог тријумфа.
Изабраници Владимира Јовановића су и окупљени са идејом да се домогну АБА лиге, а сада су то и успели.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2024
СПОРТ
Новак и Никола – најбољи које је Србија имала
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала