Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић у Котору о резолуцији о Сребреници: Свако нека донесе одлуку, понашаћемо се у складу са тим

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2024
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је у Котору да нема никакву поруку за Црну Гору по питању резолуције о Сребреници, наводећи да свако треба да донесе своју одлуку, а да ће се Србија у складу са тим понашати у будућности.
„Тако да, свако нека донесе своју одлуку и у складу са тим и ми ћемо се понашати у будућности“, рекао је Вучић уочи почетка самита лидера Западног Балкана и Европске уније под слоганом „Један регион, заједничка визија“ у Котору.
Он је тако одговорио на питање новинара шта ће поручити Црној Гори када је реч о резолуцији о Сребреници.
„Немам никакву поруку, то је њихова ствар. Они доносе одлуку како ће се поставити по тим питањима. Ми знамо каква је наша порука. Имају они неке друге овде који ће да говоре како и шта очекују. Ми то не радимо, ништа. Ми знамо шта је наш однос по томе“, рекао је Вучић.
Председник Србије је навео да има једно питање на које нико нема одговор.
„А какав је смисао тога данас? Пошто нам говоре и ово се не односи на Црну Гору, већ на све друге. А какав је смисао те резолуције? Кажете, није наметање колективне кривице. Него шта је? Пошто је индивидуална кривица већ одређена пресудама, о чему се ту друго ради пошто се не помиње се ни једно име у самој резолуцији. Тако да, свако нека донесе своју одлуку у складу са тим и ми ћемо се понашати у будућности“, нагласио је Вучић.
Вучић је, такође, рекао да Србија и пре чланства у Европској унији може да оствари важне резултате и добру корист за грађане.
Он је додао да тешким реформама можемо да се приближимо тржишту ЕУ, које је значајно за Западни Балкан.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала