- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Западни медији: Руска војска за две године операције постала моћнија

© Sputnik / Kristina Kormilitsyna / Уђи у базу фотографијаПарадни одред војника-учесника специјалне војне операције на Паради победе на Црвеном тргу у Москви
Парадни одред војника-учесника специјалне војне операције на Паради победе на Црвеном тргу у Москви - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2024
Пратите нас
Украјински војници препознају снагу руске армије и сматрају да је за две године специјалне операције она само ојачала, пише „Волстрит џурнал“.
„Русија има јаку војску. А две године сукоба су је, међутим, учиниле још јачом“, изјавио је водник 57. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине Андреј Шчербин.
Према његовим речима, Украјина је физички неспособна да се одупре руском војно-индустријском комплексу.
Како наводи лист, украјински војници руске клизне авионске бомбе називају оружјем које је значајно утицало на ток сукоба.
У фебруару 2022. године Русија је покренула специјалну војну операцију у Украјини. Руски председник Владимир Путин је као њен циљ навео „заштиту људи који су осам година били изложени злостављању и геноциду од стране режима у Кијеву“. Да би се то постигло, према његовим речима, планирано је да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Лансирања ракета на објекте војне управе Украјине - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2024
Специјална операција у Украјини
Руске снаге су ноћна мора Кијева: Западни медији о ситуацији у Украјини
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала