Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Министар Дејан Ристић за Спутњик: Морамо да се окупимо - Запад хоће да отвори нову фазу доминације

© Sputnik / Лола Ђорђевић Министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић
 Министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2024
Пратите нас
Дешавања у УН, у вези са нацртом резолуције о Сребреници и најактуелнијих дешавања на Косову и Метохији не треба посматрати одвојено. Све то је део ширег контекста који за циљ има да потискује слободарске народе и слободарске државе, каже за Спутњик министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић.
Живимо у доба када колективни Запад покушава да успостави потпуну доминацију – очигледно је да улазимо у нову, још агресивнију, изазовнију и агресивнију фазу тог процеса, каже он.

Реакције Запада су лицемерне

„Не бирају се средства, крше се међународни прописи и процедуре, нарушава се територијални интегритет и суверенитет међународно признатих држава каква је Република Србија. Спречава се слободно кретање грађана, у овом случају поглавара једне помесне православне цркве, што је апсолутно недопустиво. По реакцијама колективног Запада, видимо колико су оне благе и лицемерне“, оцењује Ристић.
Србија се, према Ристићевим речима, налази у веома деликатној ситуацији – стање у региону одавно није било толико сложено и изазовно.
„То од нас захтева највиши могући степен одговорности, темељеног промишљања, отклањања било каквих емоција на страну, јединства, сагласја. Потребно је, дакле да се окупимо око своје државе и цркве и да пробамо да пружимо снажан демократски отпор утемељен на познавању историјских чињеница и на промовисању основних принципа међународног јавног права“, истиче Ристић.

Србија ће победити силом аргумената

Налазимо се у ситуацији када видимо да неки примењују аргументе силе, који, како каже, краткорочно увек победе. Србија, пак, тежи да афирмише силу аргумената, а сила аргумената увек превагне на дужи рок.
„Убеђен сам и сигуран сам у то да ће Срби овог пута однети победу. Не на бојном пољу, јер бојног поља нема. Али, на овом, стратешки много значајнијем пољу, политичком, идентитетском, историјском како бисмо као читав регион уистину искорачили у правцу историјског помирења, а не овога што нам се потура под фирмом историјског помирења, а у ствари је потпаљивање ватре мржње као основа за неко ново, далеко било, насиље“, закључује Ристић.
Председник Србије Александар Вучић у Руском дому - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2024
СРБИЈА
Вучић: Борићемо се - нећемо дозволити да нам узму част, Републику Српску и Србију! /видео/
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала