- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Јерменски граничари блокирали прилаз селу Киранц, где су у току радови на делимитацији

© Фото : Social media of Agnessa HamoyanПолиција у селу Киранц
Полиција у селу Киранц - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2024
Пратите нас
Пограничне снаге Јерменије припремају се да узму под заштиту границу са Азербејџаном у области села Киранц, због чега је улазак у село привремено ограничен, саопштио је прес центар Службе националне безбедности земље.
„Пограничне снаге Службе националне безбедности спроводе припремне радове на заштити државне границе Републике Јерменије у области села Киранц у Тавушкој области. Из безбедносних разлога и због оперативне потребе, приступ тамо за нерегистроване грађане у селу Киранц је привремено ограничен“, наводи се у саопштењу.
Раније је посланица опозиционе фракције „Јерменија“ Агнеса Хамојан саопштила да је полиција у недељу блокирала улаз у село Киранц и да парламентарцима тамо није дозвољен приступ.
У суботу је становник Киранца Артак Кахарјан саопштио да је становницима две куће у селу наређено да напусте своје домове до 24. јуна. Мештани села такође тврде да ће због разграничења са Азербејџаном које је покренула јерменска влада, неке куће у селу и мост који га повезује са спољним светом такође доћи под контролу Бакуа.
Државне комисије Јерменије и Азербејџана за делимитацију одржале су састанак 15. маја, након чега је потписан протокол. Средином априла комисија је саопштила да су се у почетној фази процеса разграничења стране прелиминарно договориле о појединачним деоницама границе директно између насеља Баганис (Јерменија) – Баганис Ајрим (Азербејџан), Воскепар (Јерменија) – Ашаги Аскипара (Азербејџан), Киранц (Јерменија) – Хејримли (Азербејџан) и Беркабер (Јерменија) – Кизил Хаџили (Азербејџан).
Од 9. маја на Тргу републике у Јеревану код зграде владе Јерменије одржавају се митинзи на којима се тражи оставка премијера Никола Пашињана, прекид процеса разграничења са Азербејџаном и предаје низа пограничних територија азербејџанској страни.
Председник Азербејџана Илхам Алијев - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2024
СВЕТ
Алијев: Почео процес демаркације границе између Азербејџана и Јерменије
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала