- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин „сервирао“ Солуну титулу за крај грчке драме

© AFP 2023 / KURT DESPLENTERАндрија Живковић
Андрија Живковић - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
Пратите нас
Чекао је и дочекао Солун титулу првака Грчке, а један од директних „криваца“ за такав епилог је Андрија Живковић. Капитен ПАОК-а и стандардни српски репрезентативац, аситирао је код првог гола у победи над највећим ривалом Арисом 2:1, чиме је клуб са „Тумбе“ први пут од 2019. године завршио сезону на трону.
Грчка драма је окончана, а Солун слави Србина, Тајсона и остале хероје који су одвели ПАОК до шампионске титуле, у изузетно узбудљивој трци са АЕК-ом.
Жуто-црни били су лидери два кола пре краја, али их је пораз од Олимпијакоса у Атини коштао титуле, што је искористио ПАОК, који је у претпоследњем колу разбио Панатинаикос 4:1, да би на крају клуб с „Тумбе“ био успешнији од Ариса, што им је трасирало пут ка четвртој титули у клупској историји, а другој у пет сезона.
Све је почело „крађом“ Андрије Живковића у 30. минуту на средини терена, када је одузео лопту, а затим асистирао Брендону Томасу за вођство гостију – 0:1.
На старту другог полувремена изједначио је Лорен Морон, па је у тим тренуцима АЕК био тај који је могао да се радује титули, уколико резултат у Солуну остане непромењен.
Ипак, титулу ПАОК-у закуцао је времешни Бразилац Тајсон, голом у 62. минуту.
Узалуд је АЕК, за који игра Мијат Гаћиновић, разбио Ламију резултатом 3:0, јер је на крају Живковићев ПАОК први прошао кроз циљ са 80 бодова, два више од другопласираног АЕК-а.
„Златни орлић“ Жиле је предводио тим до четврте титуле са десет голова и осам асистенција, а посебно радује његова фантастична форма пред Европског првенство у Немачкој, које почиње за мање од месец дана.
Манчестер сити - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
СПОРТ
Ситијев талични Скот – 107 минута и 11 трофеја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала