Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Директор „Поштанска штедионице“ у Северној Митровици приведен па пуштен из полиције

© Tanjug / STRполиција испред зграде "Поштанске штедионице" у северној Косовској Митровици
полиција испред зграде Поштанске штедионице у северној Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
Пратите нас
Такозвана косовска полиција привела је вечерас, у својству сведока, директора филијале „Банке Поштанска штедионица“ у Косовској Митровици Игора Радића, који је након давања изјаве пуштен из полиције, изјавио је директор тзв. косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани.
Ељшаније изјавио да је Радић приведен у својству сведока као одговорно лице како би потврдио што је све заплењено током данашње акције.
„Он је одведен у полицијску станицу како би као сведок и директор, потписао записник о оном што је током акције пронађено у филијали у Митровици“, рекао је Ељшани за Танјуг.
Тзв. косовска полиција саопштила је да је данас затворила шест јединица Поштанске штедионице у четири општине на северу КиМ, на основу, како су навели, извештаја институција за финансијски мониторинг.
Претходно су данас припадници тзв. косовске полиције са пушкама и панцирима упали су у експозитуре „Поштанске штедионице“ у Косовској Митровици, Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, док су грађани покушавали да подигну пензију, социјалну помоћ и друга новачна средства.
Полиција је такође упала и у зграду Управе за трезор у Косовској Митровици.
Када су припадници полиције ушли у зграде, странке које су се налазиле у просторијама штедионице су избачене из зграде, док су радници задржани, а испред све четири експозитуре налазили су се припадници полиције наоружани дугим цевима.
Поред тога, припадници специјалних јединица били су распоређени на више пунктова у улицама које воде према банкама.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала