- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Раиси је био прави пријатељ Русије

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
Пратите нас
Русија је председника Ирана Ибрахима Раисија и министра спољних послова Хусеина Амира Абделахијана одувек познавала као своје праве и поуздане пријатеље, који су дали огроман допринос развоју билатералне сарадње, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров поводом погибије председника и њеове делегације.
Дубоко смо ожалошћени вешћу о трагичној погибији председника Раисија и министра Абделахијана, у овом тужном часу, наше мисли и срца су уз вас, наводи се у телеграму саучешћа Лаврова објављеном на сајту руског Министарства спољних послова.
„Увек ћемо памтити ове истакнуте политичаре као истинске патриоте Исламске Републике, који су чврсто бранили интересе своје државе и дали своје животе несебичном служењу домовини. Иранског председника министра спољних послова Русија је познавала као праве, поуздане пријатеље земље. Њихова улога у јачању обострано корисне руско-иранске сарадње и поузданом партнерству је непроцењива“, навео је руски министар.
У исто време, амбасада Русије у Техерану изразила је саучешће поводом смрти иранског председника. Како је саопштено, у знак солидарности са иранским пријатељима биће спуштена застава руске амбасаде.
Хеликоптер у коме се налазио Раиси се 19. маја срушио у иранској провинцији Источни Азербејџан. У хеликоптеру су се налазили и министар спољних послова Ирана Хосеин Амир Абдолахијан и низ других иранских званичника.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала