- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: Пољска и балтичке земље намећу Белорусији рат диверзантских група

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да Пољска и балтичке земље покушавају да наметну овој земљи рат диверзантских група, против чега се Минск бори.
„Знате све што се дешава око нас исто као и ја. На политику добросуседства, коју смо предложили нашим суседима – Пољацима, Литванцима и Летонцима, узимајући у обзир безвизни простор – они одговарају супротно. Видимо и покушај да нам се, осим информационог рата, наметне и рат диверзантских група. У последње време то примећујемо и боримо се против тога“, рекао је Лукашенко на седници о кадровским одлукама у безбедносним структурама.
Према његовим речима, приметно је да ове државе „спремају разне врсте оружаних одреда, па и пукове за вршење инвазије на територију Белорусије“.
Белоруски председник подсетио је и на санкције које су у супротности са међународним нормама.
„Ово је заправо економска диверзија и рат против Белорусије. Кршење свих међународних уговора и свих међународних споразума. Рецимо, они према нама имају обавезе као земљи без излаза на море. Немају право да нас блокирају. То је међународни споразум. Ипак, знате шта се дешава“, истакао је Лукашенко.
Председник Белорусије је додао да се у земљи морају одлучно спречавати активности страних обавештајних служби.
Како је навео, земља треба „својевремено да разоткрива различите методе и негативне трендове према нашој држави. Треба спречавати, и то веома одлучно, деловање страних обавештајних служби на територији Белорусије“, закључио је Лукашенко.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала