- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

На 60. Фестивалу Јоаким Вујић највише награда Народном позоришту Ужице

© Фото : Архива Мирка ИлићаПлакат за представу "Путујуће позориште Шопаловић" на бијеналу у Москви
Плакат за представу Путујуће позориште Шопаловић на бијеналу у Москви - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
Пратите нас
Награду за најбољу драмску представу на 60. Фестивалу професионалних позоришта „Јоаким Вујић“ добио је комад „Путујуће позориште Шопаловић“ у извођењу Народног позоришта из Ужица, које је и домаћин манифестације. Редитељ ове представе Милан Нешковић добио је награду за најбољу режију.
Стручни жири је одлучио и да награди Марију Калабић за сценографију и Биљану Гргур за костимографију, док су глумачке награде добили Дејан Максимовић за улогу Филипа Трнавца, Андријана Симовић за улогу Софије Суботић и Игор Боројевић за улогу Дробца у представи „Путујуће позориште Шопаловић“, као и Милош Лазић за улогу Алена у представи „Бог масакра“ Краљевачког позоришта.
Најбоља млада глумица је Ена Муратовић за улогу Ајле у представи „Људи без гробова“ Регионалног позоришта Нови Пазар.
Специјална награда за колективну глумачку игру припада ансамблу представе „Режим љубави“Крушевачког позоришта.
Награда жирија округлог стола критике припала је представи "Бог масакра" Краљевачког позоришта у режији Игора Павловића која представља, како је саопштено, заокружено уметничко остварење које покушава да одговори на питање како је дошло до масакра у „Рибникару“ и доминације насиља у савременом друштву.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала