- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Нетанијаху после подизања оптужнице и налога за хапшење: Неће ме зауставити, нити ће зауставити нас

© AP Photo / Evan VucciБенјамин Нетанијаху
Бенјамин Нетанијаху - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
Пратите нас
Израелски премијер Бењамин Нетанијаху назвао је одлуку главног тужиоца Међународног кривичног суда (МКС) Карима Кана да затражи налог за хапшење за њега и министра одбране Јоава Галанта скандалозном, пишу израелски медији.
„Ово ме неће зауставити, нити ће зауставити нас“, наводно је рекао Нетанијаху на састанку његове парије Ликуд, преноси Танјуг писање израелског портала „Ynet“.
Нетанијаху је касније данас саопштио да је одлука главног тужиоца Међународног кривичног суда апсурдна и да је због тога цео Израел на мети.
„С гађењем одбацујем поређење демократског Израела и масовних убица Хамаса које је направио главни тужилац хашког суда“, рекао је Нетанијаху.
Он је истакао да не схвата на који начин Кан упоређује „Хамас који је убијао, палио, клао, обезглављивао, силовао и киднаповао нашу браћу и сестре и војнике ИДФкоји су водили праведни рат“.
Главни тужилац МКС Карим Кан је рекао да су против Нетанијахуа и Галанта поднете оптужнице због „изазивања истребљења, изазивања глади као метода рата, укључујући ускраћивање хуманитарне помоћи и намерно циљање цивила у сукобу“.
Суд је данас затражио и хапшења лидера Хамаса - Јахје Синвара, Мохамеда Деифа и Исмаила Ханијеа. Њих тројица терете се за истребљење, убиство, узимање талаца, силовање и сексуалне нападе.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала