- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак стигао у Женеву и гледао освајање титуле – Надал се вратио на париско тло /видео/

© AP Photo / SALVATORE DI NOLFIНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, стигао је у Женеву као неочекивани, али радо виђен гост, док је у слично време на париско тло закорачио Рафаел Надал, прослављени „краљ шљаке“, и то после две године.
После раног пораза у Риму, Новак Ђоковић донео је одлуку да пре Ролан Гарос игра на турниру 250 серије у Женеви како би имао што више мечева на шљаци.
Српски ас стигао је у Швајцарску у добром расположењу, почео је са припремама, а као и увек имао је времена за навијаче који су чекали на фотографију или потпис.
У првом колу Новак је слободан док се у другом састаје са победником дуела Енди Мари - Јаник Ханфман.
После тренинга, првом рекету света остало је и слободног времена које је искористио да погледа утакмицу Сервета и Јанг Бојса на којој су гости после победе од 1:0 уједно и славили титулу шампиона Швајцарске.
Мало пре него што је Новак стигао у Женеву, Рафаел Надал крочио је на париско тло после две године. На турниру који је освојио 14 пута славни Шпанац није играо до 2022. године због повреде па су тако његов долазак навијачи дочекали са нестрпљењем.
Када је крочио на стадион „Филип Шатрије“ како би тренирао дочекале су га овације и аплаузи, па је питање како ће тек изгледати његов излазак на терен пред први меч.
Велика еуфорија око Надаловог доласка подигла се и због тога што је најавио да је ово његова последња сезона у каријери.
Мајкл Мелоун - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
СПОРТ
„Ви то не разумете!“ – Јокићев тренер побеснео после елиминације
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала