- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Економија расте, енергетски комплекс се стабилно развија упркос санкцијама

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2024
Пратите нас
Руски енергетски комплекс стабилно се развија упркос санкцијама и поуздано задовољава потребе земље, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

„Желео бих да истакнем да се, упркос санкцијама и снажној волатилности на глобалним и регионалном енергетским тржиштима, домаћи енергетски комплекс стабилно развија и отвара нове правце извоза“, рекао је Путин на састанку посвећеном питањима развоја енергетског комплекса који се одржава у Кремљу. Састанку су присуствовали руководиоци енергетског сектора, као и директори водећих енергетских компанија.

Он је приметио да расте потрошња електричне енергије у земљи, што указује на опште позитивне тенденције у руској економији.
„Руска економија расте, потребе се повећавају и енергетски комплекс их поуздано и у потпуности обезбеђује“, оценио је руски председник.
Путин је истакао да је производња гаса у Русији у периоду од јануара до априла ове године износила 246,4 милијарде кубних метара, што је осам одсто више него у истом периоду прошле године.
Руски лидер је приметио да су стабилни показатељи и у нафтној индустрији, те да је бруто производња нафте у Русији од почетка ове године износила 195,7 милиона тона.
Путин је такође затражио да се што пре припреми дугорочна енергетска стратегија Русије.
Руски председник Владимир Путин разговара са руским новинарима у Харбину - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2024
РУСИЈА
Путин о антируским санкцијама: Америка сече грану на којој седи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала